FAQ

FAQ

Spørsmål/Svar – Kommentarer nederst

Om det er noe du lurer på angående bruk av Gjestebok appen, vennligst sjekk bruksanvisningBruksanvisning GPS Spor , video på YouTube eller se over tidligere stilte spørsmål og svar her:
Eller ta kontakt på epost

Delta – Betale konkurranse :

Spm: Hvordan melder jeg meg inn på trimkonkurranse ?

Svar: Det er den brukeren som er innlogget i Gjesteboka app/web som blir innmeldt i trimkonkurransen.
Klikk på «Delta» under konkurranser. Er trimkonkurransen gratis, så er det bare så enkelt.
Er det satt en pris på trimkonkurransen som støtte til et idrettslag, så får du opp valgmuligheter som «Voksen/Barn» eller lignende. Velg det som passer og du får opp standard skjerm for betaling med bankkort/kredittkort.

Nye lokasjoner:

Spm: Hva skal til for å få bruke GJESTEBOKA på min favorittlokasjon?

Svar: Dersom du har Premium Gold versjonen av Gjesteboka appen så kan du opprette en lokasjon hvor som helst så lenge den nye lokasjonen er minst 300 meter fra allerede eksisterende lokasjon.

Trimpostkonkurranse:

Spm: Hva skal til for å få bruke GJESTEBOKA i konkurransen til mitt lokale idrettslag?

Svar: Dersom der er et lokallag som allerede drifter ordinære fjellbøker, så finn ut hvem som står bak og be de innføre GJESTEBOKA i sitt opplegg. Gjesteboka både engasjerer og motiverer  🙂
Er der ikke et opplegg fra før, kan du alene, sammen med venner eller sammen med lokale organisasjoner innføre GJESTEBOKA ved å ta kontakt: post@gjesteboka.no

Registrering på lokasjoner:

Spm: Må man melde seg inn i en konkurranse for å bruke GJESTEBOKA?
Svar: Nei, GJESTEBOKA er åpent til bruk for alle som registrerer en bruker og installerer applikasjonen på din enhet.

Spm: Kan man registrere seg så mange ganger man vil når man er på en lokasjon?
Svar: GJESTEBOKA applikasjonen er bygd for å hindre dobbeltregistrering, og er foreløpig satt opp med at det må minst gå 30 min. mellom hver gang man kan foreta en registrering på samme sted.

Spm: Kan man etterregistrere seg på GJESTEBOKA?
Svar: Ja, på nettsiden under aktuell lokasjon finner du en knapp for etterregistrering.
NB: Denne type registrering blir ikke med på trekking av «større» premier. Denne registreringen er for deg selv og evt  trimkonkurranse hos ditt lokale idrettslag.

Kostnader med GJESTEBOKA:

Spm: Koster det noe å bruke Gjesteboka? Hva med premium sølv og gull?
Svar: Å bruke Gjesteboka for registrering av lokasjoner, statistikk og det aller meste er gratis.
Noen funksjoner koster litt og prisen er avhengig om du bruker iOS eller Android. Oppgradering til sølv eller gull gjør du gjennom Appstore eller Google Play på samme måte som med andre apper – og gjelder for ett år.

Sølv: Filtrere tidslinje på venner og lokasjoner, bruke TED som tar tiden og gir deg høydemeter du bestiger i din statistikk.

Gull: Samme som sølv pluss: Opprette nye lokasjoner og lage GPS spor som alle kan følge.

Registrere turer for BARN:

Spm: Registrere flere brukere/barn, eller personer uten smarttelefon?
Svar: Dersom du oppretter epost adresse for dine barn og registrerer denne i GJESTEBOKA, så kan du «tagge» de under din registrering. Med tiden vil det bli mulig å få ut statistikk/liste for dine taggede venner.
Som et alternativ, kan man etterregistrere for den som ikke har smarttelefon men er registrert bruker i GJESTEBOKA (se mer info her).

Bruk av GJESTEBOKA app:

Spm: Pilen i den lille blå prikken som skal vise retning under «Følg spor» viser feil retning. Hvordan kalibrere kompasset?
Svar: Retningspilen under «Følg spor» bruker kompasset i telefonen din og er avhengig av at den er kalibrert. Det gjør du enklest ved å bevege mobilen i et horisontalt/vertikalt 8-tall. Følg linken her for å se hvordan: Kalibrer kompasset i mobilen din

Spm: Er det noen form for premiering i GJESTEBOKA?
Svar: GJESTEBOKA vil sammen med hovedsponsorene jevnlig trekke ut heldige vinnere av flotte premier. I tillegg opererer de forskjellige lokallagene med konkurranser der man samler opp poeng. Sjekk ut lokalt de lokale reglene og påmelding for disse konkurransene.

Spm: Hvordan er brukerbetingelsene for Gjesteboeka?
Svar: Ved registrering må du krysse av for at du aksepterer brukerbetingelsene. Ønsker du å se nærmere på de, så finner du de her.

Spm: Hvordan setter man opp deling med Facebook?
Svar: Ved første gangs bruk av FB deling, vil du få spørsmål om du tillater deling til FB. Ved manuelt oppsett er det noe ulik løsning med iPhone og Android, men det er stort sett gjennom Facebook-innstillinger/Personvern/Applikasjoner eller i mobilens personvern innstillinger man setter opp dette.

Spm: Finnes en oversikt over hvor Gjestebokaposten er?
Svar: Under menyen ”Lokasjoner” kan man søke seg frem til områder man er interessert i, og der er mange måter å sortere på. Dessuten blir alle lokasjonene listet opp under ”Søk nærmest”  i app’n. De nærmeste lokasjonene kommer øverst i listen.
Ved lokasjoner der alt formelt er på plass med lokale lag, settes det opp Gjesteboka-skilter på lokasjonen – og ved å trykke på organisasjonslogoen og kart i app/web, vil man få opp alle lokasjonene til denne organisasjonen samlet på ett kartutsnitt.

nettsiden er det enda enklere å få oversikt over lokasjonene der man enkelt kan filtrere fylker, kommuner osv.

Spm: Hvordan endres passordet?
Svar: Du får nytt passord gjennom ”Glemt passordet” under ”Logg inn”

Spm: Bruker Gjesteboka mye strøm?
Svar: Nei, kun når du bruker den aktivt.
GPS bruker som kjent en del strøm på alle mobiler/apper, men Gjesteboka bruker kun GPS på de sidene der GPS er aktiv. Foreksempel «Søk nærmest», under funksjonen «Følg spor» og selvfølgelig når man lager GPS spor.

Spm: Registrere flere brukere/barn, eller personer uten smarttelefon?
Svar: Dersom du oppretter epost adresse for dine barn og registrerer denne i GJESTEBOKA, så kan du «tagge» de under din registrering. Med tiden vil det bli mulig å få ut statistikk/liste for dine taggede venner.
Som et alternativ, kan man etterregistrere for den som ikke har smarttelefon men er registrert bruker i GJESTEBOKA (se mer info her).

Systemkrav:

Spm: Hvilke enheter fungerer GJESTEBOKA med?
Svar: Alle oppdaterte Android og iOS mobiler fungerer med GJESTEBOKA applikasjonen.

Spm: Hvilken versjon av operativsystemet kreves?
Svar: GJESTEBOKA App krever Android 4.1 eller nyere, og iOS 8.0 eller nyere. Men GJESTEBOKA anbefaler at enheten hele tiden bruker nyeste versjon av operativsystemet.

Spm: Må det være mobildekning for å registrere seg med Gjesteboka?
Svar: Gjesteboka trenger ikke mobildekning for at man skal kunne registrere – det er bare for opplasting av registreringene og å se over registreringene fra andre. Husk bare å bruke Gjesteboka app’n når du er tilbake der det er mobildekning. Den setter da igang opplastingen igjen dersom den ga opp der du registrerte deg (for å spare strøm så gir den opp etter noen forsøk).
Du vil også se ventende opplastinger under menyen «Varsler»

QR-kode:

I begynnelsen var det meningen å bruke QR kode for registrering på lokasjonene, men pga ustabilitet har vi gått bort fra QR-koder. Det er nå kun registrering gjennom «Søk nærmest» listen i app’n eller etterregistrering gjennom nettsiden der du søker frem aktuell lokasjon og trykker på registreringsknappen.

12 kommentarer til «FAQ»

 1. Jeg har kjøpt mæ inn i konkurransen
  Men kommer ikke inn på konkurransen i Gjesteboka

 2. Hei! Plagdes veldig med gjesteboka i dag, og fikk til slutt registrert den ene tur, men da var det blitt registrert to gang. Kan den ene slettes?

  1. Hei Ola,
   TED er registrering av Tid, Elevasjon, Distanse fra start av TED til registrering på lokasjon. En formel beregner dette om til en verdi, som blir høyere dess fortere du bestiger en lokasjon.
   Distansen er i luftlinje. TED er konstruert slik for at man skal kunne bruke funksjonen «Utfordring» for å utfordre venner uansett hvor man bor i landet. Enten man bor ved sjøen eller høyfjellet, så er det virkelig høydemeter som blir registrert. Den er også konstruert slik for å ikke bruke opp batteriet på mobilen med GPS bruk.
   Mer info finner du i https://blogg.gjesteboka.no/

 3. Er det en plass en kan slå av varsler når venner registrerer. Kan være irriterende enkelte ganger at det piper hele tiden 🥴

  1. Åjj, er visst ikke så ofte inne her og sjekker meldinger…. Mest effektivt er å bruke chat’n 🙂
   Slå av varsler kan du gjøre med varsler innstillinger for hver enkelt app på mobilen din.
   MVH
   Jørn Inge Løvik

 4. Jeg har kjøpt friskusskjema til Tresfjord IL, må jeg også betale om jeg er med i «konkurransen» via Gjesteboka? Hadde vært kjekt å kunne bruke både app og papirskjema.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.