Fantastiske Storskorkja i Tresfjord

Fantastiske Storskorkja i Tresfjord

Et besøk på Storskorkja i Tresfjord overgikk alle mine forventninger. Litt lang og halvbratt, men så flott 🙂

Kart med GPS Spor til Storskorkja
« av 26 »

Jeg er ikke så veldig glad i fjellturer der man liksom går langt frem og tilbake for å komme til toppen, og når man skal på topptur – så forventer man vanligvis at man skal på toppen og se ned på de andre fjellene.
Akkurat her var det helt greit å gå så langt frem og tilbake som en «U», fordi det var halvbratt utenom et parti på midten og på toppen – og det var vekslende terreng. Stort sett jevnt bratt var det også.
Men det mest overraskende for meg var når man kommer på toppen, så får man en veldig flott utsikt – både oppover og nedover. Storskorkja er en topp som er omkranset med høyere fjell rundt slik at man har flott og ny utsikt oppover, samtidig som man har utsikt utover Tresfjorden og ned i dalene på begge sider.

Det er forholdsvis enkelt å finne frem til start av stien, og den var godt merket hele veien. Kjør til Tresfjord og ta av ved kirka mot Øvstedalen. Når du passerer siste gården, svinger du til høyre et par hundre meter ned en bakke. Der finner du en parkeringsplass og en betongbru over elva.

Stien oppover følger delvis i seklefar – så det kan kanskje være noe vått om det nylig har regna. Forøvrig er stien fin hele veien. Forholdsvis god stigning opp til Dalssetra – som ikke er noen seter lenger. Bare et gjerde og en trapp over gjerdet. Deretter er det forholdsvis flatt frem til Dalsvatnet, der det er et par hytter og muligheter for å fange litt fisk.

Tresfjord er kjent for sine lokale ord og uttrykk, og når man begynner stigningen fra Dalsvatnet går man gjennom «Kjekleura», eller noe lignende. Den er ikke så ille som man kan få inntrykk av i navnet, for lokale sherpaer har jobbet godt med å gjøre den om til en steintrapp. Mange av steinene har faktisk et naturlig antiskli mønster.

Stien svinger seg videre oppover i opptil 40 grader stigning, og enkelte steder er det laget til tau å holde seg i. Mitt favorittfjell Litleskorkja raver spisst over deg til høyre, og man fantaserer lett om en snarvei mellom de to skorkjene…😉

Når man kommer opp til ryggen mellom skorkjene blir det litt kupert i en strekning på ca 850 meter og 120 høydemeter. Et par luretopper, og man er fremme. Og som sagt en helt fantastisk utsikt i alle retninger 😉 Oppover, nedover, innover og utover 😊

På toppen ligger Jensbu – en sekskantet tømmerkvilebu – med alt av utstyr for å ha det godt. Jensbu er ei kvilebu for alle, og er satt opp til minne om Stjørdalingen Jens Rønningen som tragisk omkom der i 2002.

Noen av fjellene som omkranser er Sandfjellet, Litleskorkja, Rolvsbotnskorkja, Brudefølgjet, Nonsfjellet, Rongja, Blåfjellet, Øspefonna, og Geitmjølkstinden.

Man bør beregne mellom tre- fire timer opp, og halve tiden ned igjen. God Tur 😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.